Arama için en az 4 karakter girmelisiniz

Başarımızın sırrı mutlu çalışanlarda!

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Yetenek ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Şafak Doğdu, 1999 yılında kurulan şirketlerinin başarısının arkasında “güçlü ve mutlu” ekip olduğunu söylüyor. Bu nedenle de işveren markası yolculuğunda “mutlu çalışan deneyimine” önem verdiklerine dikkat çekiyor. “Önceliğinde müşteri olan, büyük düşünen, ‘tek bir ekibiz’ mantığı ile çalışmanın” başarı getirdiğini ekliyor.

BAŞARININ ARKASINDAKI GÜÇ

Bu büyüklükte verdiğimiz kaliteli hizmetin arkasında ise bilgili ve tecrübeli olmasının yanı sıra gerçekten mutlu, yaptığı işe inanan, kurum kültürünü benimseyen ve bunu yaşatmak için gayret eden ekip arkadaşlarına sahip olduğumuzu mutlulukla söyleyebilirim. İşveren markası dediğimiz kavram, aslında kurum kimliği ile çok paralel, hem mevcut çalışanlar hem de hedeflediğimiz yetenekler tarafında çalışmak için tercih edilen bir şirket olabilmek en önemli odağımız. Arkanızda güçlü ve mutlu bir ekip yoksa başarılı bir marka olabilmek çok mümkün değil. Dolayısı ile işveren markası olarak bizim en önemli bileşenlerimizin başında mutlu çalışan deneyimi geliyor. İşveren markası stratejimizi farklılaştıran ve güçlü kılan diğer önemli bileşen ise önceliğinde müşteri olan, büyük düşünen, “tek bir ekibiz” mantığı ile çalışıyor olmamız. Sürdürülebilir değişime hızlı adaptasyon sağlayabilmemiz de diğer önemli bileşenimiz. Yeni yaşam koşullarına, yeni trendlere hızlı adapte olabilmek sürdürülebilir bir başarının artık olmazsa olmazı. Şirket olarak adaptasyonu sağlayacak teknolojik altyapıya ve değişimlere hızlı uyum sağlayacak özverili çalışanlara sahip olmak başarının sırrı. Biz bu bileşenleri birbirini tamamlayan ve tamamlandığında güçlü bir temel oluşturan şirketimizin önemli yapı taşları olarak görüyoruz.

YETENEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

Kariyer yönetimine çok önem veriyoruz. Biz bu noktada “yeteneği geliştirme” üzerine odaklanıyoruz. Şirketimiz bünyesinde çok tecrübeli ödeme sistemciler var. Alanlarında sadece Türkiye değil, dünya çapında sayılı insanlardan söz ediyoruz. Aramıza yeni gelen arkadaşlar, onların yanında hem ürün geliştirme hem de ödeme sistemleri programları konusunda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Biz yeteneğe yatırım yapıyoruz. Bu arkadaşlarımızdan bir kısmı bizde uzun yıllar çalışırken bazıları iyi yerlerde üst düzey yönetici oluyor, bazıları da kendi işlerini kuruyor. Onlarla yakın temasımız bir şekilde sürüyor. Şirket olarak daima yenilikleri takip eden, teknolojiyi müşteri memnuniyeti için kullanan öncü bir vizyonumuz var. Bu vizyonda amacımıza şirket olarak ulaşabilmek için çalışan arkadaşlarımızın, Gösaş’lıların, çevik bir çalışma prensibi belirleyerek aynı amaç uğruna çalıştığımız projelerde kendi işlerine dokunan ve dokunmayan rolleri birleştirerek etki alanları içinde sorumluluk alacakları bir sistem belirledik. Product Ownerlarımızın lead ettiği projeler ile özellikle Garanti BBVA Teknoloji tarafında şirketimizin projelerinin çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlıyor ve müşteri memnuniyetimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz. Sektörümüzdeki dinamikler ve düzenlemeler hızla değişebiliyor ya da yeni düzenlemeler hayatımıza çok hızlı bir şekilde girebiliyor. Bu derece dinamik bir sektörde müşterilerimizin günlük hayatına en çok dokunan kredi kartı gibi bir ürünü yönetiyoruz. Sürdürülebilir bir başarı için ekiplerimizin hem kendi aralarında hem de banka ve diğer iştiraklerimiz ile birlikte sistematik çalıştıkları yöntemler belirleyerek belirli ürün ve hizmet gruplarının şirket için yönetimlerini PO’larımıza vererek dinamik bir çalışma prensibi oluşturduk.

GLOBAL KARIYER FIRSATI

“Önce Biz” projemiz ile şirket içerisinde açık olan pozisyonlarımıza şirket içerisinden kaynak bulmayı önceliklendiriyoruz. Burada başvuru yaparken çalışma arkadaşlarımıza yöneticisine haber verme zorunluluğu tutmuyoruz. Arkadaşlarımıza karar verirken alan sağlıyoruz. Arkadaşlarımızın kariyer yolculuklarına sadece